Progresszió, sokoldalúság és intézményünk modernizációja

DKRMG Erasmus+ 2018

DKRMG Erasmus+ 2018

Egy kis Landeskunde...

2018. július 24. - Hudra Andrea

...azaz országismeret.

Nagyon sokat tanulunk ezen a tanfolyamon. És nem csak új szavakat, kifejezéseket, módszertani ötleteket, bár ezek a gyűjteményeink is szépen gyarapodnak. De sok szó esik a helyi specialitásokról, sajátosságokról, aktualitásokról is. Sokat megtudunk arról, hogyan élnek manapság a németek, hogyan gondolkodnak, mi foglalkoztatja őket leginkább, milyen problémákkal küzdenek...

Mindez legalább olyan érdekes, mint a nyelvi sajátosságok, példának okáért a született németek közül is sokak számára szinte érthetetlen bajor dialektus, vagy az újra egyre inkább divatba jövő népviselet. És akkor még nem is említettem pl. a sörfőzés rejtelmeit, amiben már nagyon profinak érzem magam. Persze mindig gondosan le is kell ellenőrizni a minőséget. Nem is értem, hogy eddig miért is nem szerettem a sört... :-) Ma pl. a világ legrégibb kolostori sörfőzdéjében ittunk meg a hőségben egy nagy hűsítő korsóval. A kolostort a VII. században alapították és 1050 óta foglalkoznak sörfőzéssel - nem csoda, hogy ilyen magas szintre fejlesztették a tudásukat. Az ő specialitásuk a sötét sör, ellentétben a regensburgi Kneitinger céggel, mert ők meg csak világos sört készítenek a XVI. század óta.

És persze ott vannak a Wurstok, azaz kolbászok is, minden elképzelhető ízesítéssel. Regensburg helyi specialitása a kisebb fajta fehér kolbász. Fogyasztják a helyi utánozhatatlan édeskés mustárral, illetve káposztával is. Hmm, lecker... :-)

 

p1010799.JPG

 

p1010797.JPG

 

p1010804.JPG

 

p1010842_1.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://prizma2018.blog.hu/api/trackback/id/tr5914133511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása